gezinsfoto.jpg

Familiebedrijf met passie voor de aardbei

Ons bedrijf is gestart in 1992 en oorspronkelijk kweekten we witloof en aardbeien. Vanaf 2004 hebben we ons volledig gespecialiseerd in aardbeien. Philip heeft deels de passie meegekregen van zijn ouders die ook een kleine oppervlakte aardbeien teelden onder plastiektunnels. Tegenwoordig is ons bedrijf een echt familiebedrijf geworden waarbij, naast de hulp van de ouders van Philip en onze seizoenswerknemers, Jorien, Jens en Jordy, de kinderen van Philip, ook dagelijks meehelpen in het bedrijf. 

Aardbeien van april tot januari

Onze aardbeien worden niet in de grond maar op substraat geteeld. Substraat is eigenlijk een aardbeipotgrond waarbij de potgrond en de planten in plastieken bakken staan, de zogenaamde Meerle-bakken. Onze moderne glasserre maakt het mogelijk om aardbeien te telen en te verkopen van april tot januari. Wij verkopen vooral aan particulieren maar leveren ook aan bakkers en kleine zelfstandigen. De aardbeien die we thuis niet verkocht krijgen worden geleverd aan veiling Reo te Roeselare. De verschillende kwaliteiten die jullie kunnen bekomen zijn grote aardbeien, kleine aardbeien en confituuraardbeien. 

Milieubewust

Wij gebruiken een UV-ontsmetter waarmee we al ons afvalwater kunnen ontsmetten en voor 100% hergebruiken. Door de plaatsing van onze 170 zonnepanelen op onze loods in 2012 kunnen we deels instaan voor ons eigen gebruik van onze stroom voor ons bedrijf. We gebruiken tevens aardgas ipv gasolie voor de verwarming van onze serres, hierdoor kunnen we een serieuze besparing van de stookkosten doorvoeren.

 

Biologische bestrijding

Wij proberen onze aardbeien op een geïntegreerde manier te telen. Dit wil zeggen dat we proberen zoveel mogelijk op een biologische manier te werken en we aanvullend een chemische bestrijding kunnen uitvoeren. Sinds 2014 bestrijden we de rode spin met biologische bestrijders (phytoseiulus), deze ruimen de spin volledig op zodat we geen bespuiting met chemische middelen moeten uitvoeren. De witziekte wordt ook deels biologisch bestreden met zwavelbrokken die verdampt worden in zwavelverdampers. De bestuiving van aardbeien gebeurt ook biologisch met het inzetten van hommels.

WaardenbonWaregembon.JPG

Waardebon & Waregembon

Bij ons kunnen jullie betalen met de Waregembon, deze is beschikbaar in de stadswinkel. Verder bieden wij ook waardebons aan. Op zoek naar een leuk en lekker geschenk? Kom naar onze winkel en informeer ernaar, wij helpen je graag verder.

Fiets- en wandeltochten

Willen jullie bij zonnig weer een leuke fiets- of wandeltocht maken en ondertussen een lekkere versnapering eten? Wij liggen op verschillende routes. Download ze hieronder: 

 

Bekijk hieronder ons productieproces

 
 
 

 
 
 
 

Wij zijn gecertificeerd voor Global-Gap en Vegaplan, daarnaast zijn we ook een erkende vermeerderaar van Belgisch aardbeiplantgoed. We kweken aardbeien onder het Flandria-label en leveren aan de Reo-veiling te Roeselare.

 

 

Een vraag of opmerking?